Beton impregneren – voor alle soorten beton

Beton impregneren. Mensen vragen vaak of het nodig is om een impregneermiddel aan te brengen op betonnen terrassen, bestrating, opritten en en andere betonnen oppervlakken.

Het antwoord is ja beton impregneren is altijd een goed idee. Maar waarmee en hoe vaak moet je beton impregneren?

Om de paar jaar impregneermiddel aanbrengen heeft vele voordelen. De levensduur wordt aanzienlijk verlengt, het blijft er goed uitzien en het wordt minder snel vies.

Het aanbrengen van een beton impregneermiddel is een  eenvoudig. Het zorgt ervoor dat uw betonnen platen er goed uitzien en langer meegaan.

Beton impregneren, Beton impregneren voor en na, impregneren before and after

Soorten beton bescherming

Beton beschermen kan op meerdere manieren gedaan worden. Het helpt om het verschil te kennen tussen beton impregneermiddelen en coatings.

Coatings

Coatings die een film aanbrengen leveren goede prestaties. Ze kunnen worden gemengd met epoxy, polyurethaan of siliconen om de duurzaamheid van het product te vergroten. Lees de etiketten zorgvuldig.

Nadelen

 • Voorkomt dat het beton “ademt”.
 • Coatings zijn niet milieuvriendelijk.
 • Coatings vergelen door de zon.
 • Na loop van tijd kan er schilfering ontstaan.
 • Moet geheel verwijderd worden voor nieuwe behandeling.

Penetrerende impregneermiddelen:

Welk beton impregneermiddel heb ik nodig?

Beton heeft vele toepassingen. Voor iedere toepassing is een specifiek product nodig. Heb je een betonnen aanrechtblad dan wil je die anders beschermen dan je betonnen keldervloer of je betonnen terras.

Dit zijn beton sealers op basis van mengsels van silicaten, siloxanen en silanen. De unieke samenstelling van deze stoffen binden zich op moleculair niveau. Zo kunnen ze doordringen in het beton en steen.

 • Hydrablock Pro 
  Beton waterdicht maken om bijvoorbeeld grondwater buiten te houden doe je met Hydrablock . Na het gebruik van Hydrablock kan het beton nog afgewerkt worden met verf of tegels.
 • Terraseal Pro
  Zichtbeton, woonbeton, gevlinderd beton of Terraseal Pro, Impregneermiddel, Beton impregneren, Steen impregneren, Beton waterdicht makenbetonnen terrassen impregneren doe je met een andere reden. Hierbij is het belangrijk dat het waterdicht, waterafstotend en vuilafstotend wordt. Dit doe je met Terraseal. Terraseal maakt het materiaal niet alleen waterdicht maar ook sterk waterafstotend.
 • Countertop Pro
  Countertop Pro, Vochtbestrijding, Keukenblad impregneren, werkblad impregneren, Beton impregenerenKeukenbladen of werkbladen van beton wil je waterafstotend en olie werend hebben. Dit doe je dan met een beton impregneermiddel zoals Countertop. Hier zit een olie werende toevoeging in. Hierdoor is het blad beter beschermd tegen vlekken die ontstaan tijdens het koken.

Wij adviseren altijd impregneermiddelen aan. Impregneermiddelen veranderen het uiterlijk van het beton niet en bieden een goede bescherming. Ook het onderhoud is eenvoudiger omdat het niet bij iedere applicatie eerst verwijderd hoeft te worden.

Hoe breng je een impregneermiddel aan

Veel van het werk is voorbereiding voordat je gaat impregneren.

 1. Eventuele reparaties die nodig zijn moeten worden uitgevoerd voor het impregneren.
 2. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat het beton afgedicht wordt. Zo kan het impregneermiddel goed aan het beton hecht. Gebruik indien nodig een reinigingsmiddel zoals Tergeo pro.
 3. Beton impregneren kan gedaan worden met een vachtroller of met een lage drukspuit.
 4. Het is het beste om twee dunne lagen aan te brengen. Dit voorkomt oppervlaktes met een ongelijke dekking. Overlap de gebieden terwijl je de sealer aanbrengt om een ​​volledige dekking te garanderen.
 5. Laat het impregneermiddel drogen.

Na zorg geïmpregneerd beton

reinigingsmiddel, steen, beton, schoonmaak

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de impregneer coat zijn werk doet. Een eenvoudige reiniging om de paar maanden met water en tergeo maakt deel uit van deze routine. Als je plekken opmerkt die zijn versleten is een lichte herbehandeling na het wassen een goed idee.

Hoe vaak moet je een betonnen oppervlakte impregneren

De meningen lopen uiteen over hoe vaak een betonnen oppervlak opnieuw moet worden behandeld. Dit is mede afhankelijk van het gebruikte product en de belasting van de ondergrond. Maar ook het weer en de mate van slijtage van de plaat.

De kwaliteit van het impregneermiddel heeft een grote invloed op de levensduur van de impregneer behandeling.

Ons advies over beton impregneren

Greenseal Solutions ontwikkeld beton impregneermiddelen van hoge kwaliteit. Deze producten zijn milieuvriendelijk, betaalbaar, makkelijk aan te brengen en effectief.

De impregneermiddelen van Greenseal Solutions zijn verkrijgbaar bij 123 vochtbestrijding. Zij hebben een groot assortiment met unieke samenstelling van sealers.

greensealsolutions, impregneermiddelen, vochtbestrijding

Verschillen in beton impregneermiddelen.
In deze stoffen en samenstelling van de verschillende merken zit veel kwaliteitsverschil. Koop nooit goedkope beton impregneermiddelen. Bij beton impregneren is “goedkoop is duurkoop” zeker waar.

Je moet er niet aan denken dat je een paar tientjes bespaart om er later achter te komen dat je je hele vloer opnieuw moet schuren en behandelen.

Conclusie beton impregneren

 • Beton impregneren om het beton waterdicht te maken in bv kelders doe je met Hydrablock Pro.
 • Het beschermen van oppervlaktes zoals betontegels, terrassen of een oprit. doe je met Terraseal Pro.
 • Het beschermen van betonnen keukenbladen en betonnen werkbladen doe je met Countertop Pro.

Bij 123vochtbestrijding lees je meer over beton impregneermiddelen123 vochtbestrijding, beton impregneren, beton waterdicht maken, impregneer middelen