dakpannen coaten impregneren

Dakpannen impregneren – water- vuil afstotend maken

Zelf impregneren hoe moeilijk is dit eigenlijk? Waarom is dit nodig? Hier hebben we alles wat je moet weten op een rijtje gezet. Het klinkt allemaal niet zo makkelijk maar met de goede voorbereiding en de juiste materialen is het zo gepiept.

Waarom dakpannen impregneren?

Dakpannen worden continu blootgesteld aan het weer. hierdoor worden deze poreus, beschadigd en vies. Dit komt doordat vocht in het beton en tussen de aansluitingen blijft zitten. Dit is een voedselbron voor schimmels, mos en groene aanslag.

Een ophoping van mos en algen kan leiding tot loszittende dakpannen, lekkage en gaten. In de winter is vocht ook vervelend. Vocht dat in de dakpannen zit kan bevriezen. Hierdoor kunnen deze scheurtjes krijgen en of barsten.

In de zomer kunnen deze verkleuren door de uv straling. Gelukkig kan je dakpannen beschermen door deze te behandelen met het juiste impregneermiddel.

dakpannen vuil mos algen schimmel, dakpannen impregneren
Dakpannen aangetast door vuil, mos, algen en schimmel

Impregneren is een geweldige manier om dakpannen te beschermen en er goed uit te laten zien. Na de behandeling heeft het dak minder onderhoud nodig.

Dak impregneren voordelen

  • Dakpannen gaan langer mee
  • Na het impregneren zijn deze waterdicht en sterk waterafstotend
  • Geen last meer van algen mos en schimmels
  • Blijft er lang goed uit zien
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Op lange termijn is impregneren kosten besparen ivm de goede isolatie die dit met zich mee brengt

Zelf impregneren

Zelf het dak impregneren of dit laten doen?

dakpannen impregneren, dakpannen coatenVaak wordt er bij dit soort klussen direct gedacht aan een professional inhuren. Dit is meestal erg prijzig en ook helemaal niet nodig. Met de producten van Greenseal solutions is dit een klusje geworden dat iedereen makkelijk zelf kan uitvoeren.

Kies een zonnige dag uit waar je zeker van weet dat het de komende 24 uur droog blijft. Het aanbrengen van het impregneermiddel is erg makkelijk. Dit doe je met een lage drukspuit. Zorg er wel altijd voor dat het dak eerst goed gereinigd is.

Dakpannen reinigen

Als u zelf gaan impregneren is het belangrijk eerst goed te reinigen. Dakpannen reinigen wordt meestal met een hogedrukspuit gedaan. Lees ons artikel over het reinigen van dakpannen →

Impregneermiddel advies

Ik ben zelf zeer gesteld op de producten van Greenseal solutions. Deze impregneermiddelen zijn van hoogwaardige professionele kwaliteit. Ze zijn milieuvriendelijk, transparant en niet slecht voor de gezondheid.

Voor betonnen dakpannen adviseer ik dan ook Hydrastop Pro. Voor keramische of terracotta dakpannen is Terraseal Pro het juiste product.

greensealsolutions, impregneermiddelen, vochtbestrijding

Dakpannen impregneren

 

dakpannen coaten, dakpannen impregneren

Impregneren kan toegepast worden op alle soorten dakpannen. bijv.op betonnen en keramische dakpannen maar ook bij terracotta tegels is dit erg populair.

Door het impregneren van een dak wordt er als het ware een transparante beschermende laag over het oppervlakte aangebracht.Na de behandeling is het dak waterdicht en waterafstotend. Mos, algen, schimmel en vuil kunnen zich niet meer hechten. Ook het vocht kan niet meer indringen.

Een impregneermiddel zorgt ervoor dat het materiaal blijft ademen en droog blijft. De natuurlijke ventilatie blijft gehandhaafd. Dit heeft als voordeel dat er een betere isolatie ontstaat. Wat uiteindelijk kostenbesparend is.

Conclusie dak impregneren

Het impregneren van uw dak is een geweldige manier om het er goed uit te laten zien en om te voorkomen dat er ernstige structurele problemen ontstaan als gevolg van schade of slijtage.

Het maakt niet uit wat voor dakpannen er op het dak liggen. Impregneren is altijd een goed idee. Het is relatief goedkoop, makkelijk om zelf te doen en het ziet er goed uit. Bovendien werkt dit ook nog is kostenbesparend.