Terras reinigen, Terras schoonmaken, Tergeo pro, Terrasea pro, Terras impregneren

Terras schoonmaken – Terras reinigen zo doe je dat

Het terras schoonmaken is een absolute must als je optimaal wilt genieten van het zonnige weer. Van exotisch hout tot natuursteen tegels elk terras heeft zijn eigen specifieke zorgbehoeften. Alle soorten terrassen hebben onderhoud nodig. Hier staat alles op een rijtje om uw houten, stenen of betegelde terras er zo goed als nieuw uit te laten zien voordat de zomer toeslaat!

Het terras opruimen is een belangrijkste stap

Voordat je begint met het terras schoonmaken moet je je handen uit de mouwen steken. Het terras moet vrij gemaakt worden van tuinmeubelen, parasols, opbergdozen en of andere spullen die je misschien hebt liggen. Nadat het terras is opgeruimd kan er begonnen worden met het reinigen

  • Terras vrijmaken van meubels.
  • Veeg het terras met een bezem zodat er geen stof of zand meer op zit.
  • Verwijder onkruid tussen de tegels met de hand of laat dit doen door een onkruidverdelger.

Snelle tip:
Om het milieu te helpen beschermen, kun je onkruid het beste met de hand verwijderen. Je zult aangenaam verrast zijn wat je allemaal kunt bereiken met je vingers!

Stenen- betonnen terrastegels schoonmaken

Eenmaal goed geveegd moet het betegelde terras schoongemaakt worden met Tergeo pro. Dit is een professioneel reinigingsmiddel. Speciaal ontwikkelt om zware vervuiling te verwijderen van beton en steen. Dit is een effectieve en goedkope oplossing.

Mix tergeo pro met water en laat dit 10 minuutjes intrekken. Vervolgens kan je met een harde schrobber het terras schoonmaken. Daarna hoeft u alleen maar de ruimte goed af te spoelen met water.

terras impregneren, terras waterdicht maken, dakpannen impregneren, dakpannen behandelen, bestrating impregneren, bestrating, muren impregneren, voegen waterdicht maken

Om de terrastegels te beschermen kan je deze impregneren met Hydrablock Pro. Hierdoor wordt het uiterlijk behouden en hoeft het terras minder vaak schoongemaakt te worden. Impregneren maakt de stenen waterdicht en vuilafstotend. Hierdoor is groene aanslag en mos verleden tijd.

Lees hier meer over betontegels impregneren.

Snelle tip:
Het wordt afgeraden om het terras te reinigen onder hoge druk. Een hoge druk spuit lijkt een snelle en makkelijke oplossing. Dit is echter niet waar.

Het reinigen van beton of steen met een hoge drukspuit zal er voor zorgen dat stukjes steen en cement losraken. Ook worden de terrastegels poreus waardoor deze weer sneller vies zullen worden. Geen goed idee dus.

Een houten terras schoonmaken

Een houten terras snel en efficiënt te reinigen doet u met de volgende stappen.

terras schoonmaken

Nadat er geveegd is kan het houten terras schoongemaakt worden met Tergeo power. Dit is een professioneel reinigingsmiddel dat op alle soorten hout toegepast kan worden. Mix tergeo met water en laat 10 minuten intrekken in het hout. Het terras kan nu gemakkelijk schoon geschrobd worden.

Hoe vaak een houten terras reinigen?

woodseal pro, woodseal, hout waterdicht maken, hout impregneren, hout waterdicht behandelenHouten terrassen moeten één of twee keer per jaar schoongemaakt worden. Daarom is het verstandig om het terras te impregneren met Woodseal pro. Woodseal pro verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk. Nadat het hout geïmpregneerd is is dit waterdicht en vuilafstotend.

Waarmee impregneer je een houten terras.

Een houten terras impregneer je met Woodseal Pro. Woodseal is een transparant impregneermiddel. Zo wordt de natuurlijke schoonheid van het hout behouden. Ook de vergrijzing van het hout door UV straling zal na de behandeling evenwijdig verlopen.

Woodseal hout impregneren

De meeste houten terrassen zijn gemaakt van hard hout (zoals teak) dat ook van nature bestand is tegen insecten. Als het terras oud is  moet u het beschermen tegen parasieten. Woodseal is ook hier de perfecte oplossing voor.

Lees hier meer over hout impregneren.

Snelle tip:
Het is altijd belangrijk om in de richting van de houtvezels te borstelen.

Tuinmeubels impregneren

Nu is het terras weer schoon en je toch al bezig bent. Is het zeker de moeite waard om de terrasmeubels ook te reinigen en te impregneren.

Micro druppel HD texsealHeb je een mooie tuinset staan met textiel kussens dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze te impregneren met Texseal Pro. Dit zorgt ervoor dat het textiel waterdicht en vuilafstotend is. Nu blijven de kussen schoon en droog. Zelfs in de regen.

Conclusie

Nu je terras toch schoon is is het een goed moment om het terras te impregneren. Om zo nog langer een schoon terras te kunnen genieten.

Impregneermiddelen van professionele kwaliteit zijn o.a verkrijgbaar bij vochtbestrijdingsmiddelen