Betonvloer impregneren

Waarom een betonvloer impregneren? Onbehandeld beton is poreus en hierdoor vlekgevoelig.

Beton impregneren brengt vele voordelen met zich mee. Vuil en beton impregneermiddel, beton waterdichtmaken, impregneermiddelvocht kunnen zich na de behandeling minder goed in het beton hechten. Zo blijft het beton er langer mooi uit zien.

Waarom een betonvloer impregneren

Beton is poreus materiaal. Als beton niet geïmpregneerd wordt krijg je vlekken. Een betonvloer impregneren zorgt ervoor dat deze een goede bescherming krijgt. Door een betonvloer te impregneren wordt de vloer:

 • vlekbestendig
 • krasbestendig
 • voedselveilig
 • makkelijk schoon te maken
 • onderhoud arm

Betonvloer waterdicht impregneren

Bij deze behandeling wordt het beton van binnen uit gedicht. Hierdoor kan er geen water door muren of vloeren heen trekken. Dit wordt veel gebruikt in kelders.

In een vijver of een put is dit ook de juiste manier van impregneren. Na de behandeling kan het water niet meer naar buiten.

Hydrablock Pro, Beton waterdicht maken, Beton impregneren,

Waterdicht impregneren doe je met Hydrablock Pro. Door middel van de unieke samenstelling in dit beton impregneermiddel wordt het beton zelf de barrière. Met resultaat dat er geen water meer door het beton kan trekken. Het beton is waterdicht maar niet waterafstotend.

Lees hier meer over keldervloer waterdicht maken

Betonvloer waterdicht en waterafstotend impregneren

Terraseal Pro, Impregneermiddel, Beton impregneren, Steen impregneren, Beton waterdicht maken

Deze methode wordt gebruikt op decoratief beton. denk aan zichtbeton, woonbeton, gevlinderd beton en betonnen terrassen. Bij deze betonvloeren is het beschermen van het uiterlijk het doel van de impregneer behandeling. Bescherming tegen vuil, vocht en andere schade is hierbij het belangrijkste.

Terraseal Pro legt als het ware een transparante ultradunne beschermlaag over de betonvloer.  En dringt diep in de poriën door. Dit product maakt gebruik van speciale nano technologie.

Bij deze behandeling is Terraseal Pro de barrière die het water Terraseal Pro, Beton waterafstotend maken, Beton impregnerenbuiten houd. Doordat dit impregneermiddel op moleculair niveau reactie aan gaat met het beton is het beton 100% waterdicht.

Betonvloer oliewerend impregneren

Countertop Pro, Vochtbestrijding, Keukenblad impregneren, werkblad impregneren, Beton impregeneren

Bij een betonvloer waarop geleefd wordt kan het zijn dat deze ook olie afstotend moet zijn. Hiervoor zijn er oliewerende beton impregneermiddelen nodig. Een impregneer middel om waterdicht en of waterafstotend te maken zal deze eigenschap niet bieden.

Een betonvloer waarop geleefd wordt moet geïmpregneerd worden om de schoonheid te behouden. Zoals al eerder genoemd hierboven is beton poreus. Onbehandeld beton zal vlekken creëren en dat is iets wat je niet in je woonkamer wilt.

Countertop Pro, Beton oliewerend impregneren, Beton waterdicht maken

Een behandeling met Countertop Pro maakt de betonvloer waterafstotend en oliewerend. Hierdoor wordt de vloer beschermd tegen olie, vloeistoffen en etenswaren. Daarbij is het een transparante en penetrerend impregneermiddel. Zo blijft de natuurlijke schoonheid van het beton behouden.

Lees hier meer over een betonvloer oliewerend impregneren

Eigenschappen geïmpregneerd beton:

 • Hydrofoob (waterafstotend)
 • Vuil werend
 • Krasbestendig
 • Langdurig bescherming

Extra eigenschappen voor met Countertop geïmpregneerd beton :

 • oliewerend
 • Vlekbestendig

Betonvloer impregneren met producten van Greenseal Solutions

De impregneermiddelen van GS zijn ontwikkeld met geavanceerde Nano technologie. Dit geeft de betonvloer de juiste bescherming.  extra voordelen:

 • Hoog rendement (ROI)
 • Makkelijk aan te brengen
 • Simpel schoon te maken
 • Onderhoud arm
 • Kan niet schilferen of delamineren
 • Sneldrogend

Conclusie betonvloer impregneren:

Beton is poreus en moet behandelt worden om beschadigingen te voorkomen. De locatie van het beton en het gewenste resultaat vraagt om verschillende impregneermiddelen.

Deze producten ontwikkeld door  Greenseal Solutions zijn transparant. Zo wordt de schoonheid van het beton behouden.

greensealsolutions, impregneermiddelen, vochtbestrijding

Lees hier meer over beton impregneren – voor alle soorten beton