Marmer, natuursteen, impregneren,

Natuursteen impregneren en vuilwerend maken

natuursteen impregneren, kalksteen, waterdicht, vuilafstotendNatuursteen impregneren. Het kan een beetje verwarrend zijn om erachter te komen hoe, hoe vaak en of je natuursteen moet impregneren. Nadat je in zo’n mooi nieuw product hebt geïnvesteerd. Wil je natuurlijk de juiste beslissing nemen en goed voor je nieuwe steen zorgen.

Steen is van nature een poreus materiaal. Hierdoor kan het bacteriën, voedseldeeltjes en vloeistoffen absorberen. Het impregneren van uw natuurstenen oppervlak is niet ingewikkeld en niet duur.

Welk natuursteen moet je impregneren

Kort gezegd Alle natuursteen oppervlakken dienen geïmpregneerd te worden. Marmer, onyx en kalksteen zijn enkele van de meest gewilde stenen op de markt. Deze zijn alle drie erg vatbaar voor vlekken, krassen en in het bijzonder voor zuur.

Omdat deze stenen een hoge porositeit hebben, is het belangrijk ze met enige regelmaat te behandelen en schoon te maken. Daarentegen zijn graniet en kwarts veel minder poreus en hoeven ze niet zo vaak te worden behandeld. Tergeo pro is een reinigingsmiddel speciaal ontwikkeld voor natuursteen .

micro druppel, Steen waterdicht maken, impregneermiddel, baksteenNa het behandelen van uw natuursteen is het steen waterdicht en vuilafstotend. Hierdoor blijft het langer schoon, droog en bacterievrij. Of het nou gaat om een natuurstenen vloer of een natuurstenen aanrechtblad.

Soorten natuursteensealers:

top sealers (coating) en impregneermiddel met nano techniek.

 • Een top sealer is een coating of een film die het oppervlak van de steen beschermd tegen water, olie en andere verontreinigingen. Vaak moet u deze laag geheel verwijderen opnieuw aanbrengen.
 • Impregneermiddel. Een impregnerende sealer is meestal een oplossing op waterbasis die onder het oppervlak doordringt en olie en water afstoot. Impregneermiddelen zijn “ademend”; Hierdoor houden ze water en olie buiten maar kan waterdamp nog wel uit het steen trekken.

Nano impregneermiddel, nano sealers

nano impregneermiddelen, nano sealers, micro Wij adviseren om nano-sealers (nano impregneermiddelen) te gebruiken. Nano-sealers zijn een nieuw soort impregneermiddelen die uit kleine deeltjes bestaan. De kleinere deeltjes kunnen beter doordringen en zo meer poriën in het natuursteen opvullen.

Onze favoriete natuursteen impregneermiddelen:

 1. Countertop Pro, natuursteen impregneren, natuursteen impregneermiddel, olie werend impregnerenNatuurstenen werkbladen of aanrechtbladen moeten extra beschermd worden. Om olie, vuil en watervlekken te voorkomen. Natuurstenen werkbladen of aanrechtbladen impregneer je
  met  Countertop Pro.
 2. Voor het impregneren van natuurstenen natuursteen impregneren, natuursteen impregneer, impregneermiddel natuursteenterrassen- en natuursteen vloeren en alle ander gebruik van natuursteen gebruik je Terraseal Pro. Terraseal voorkomt vocht, vervuiling en schade.

Verandert het gebruik van een impregneermiddel de kleur van mijn natuursteen?

Nee, Terraseal en Countertop zijn transparante impregneermiddelen die de kleur van natuursteen niet veranderen. Zo wordt de natuurlijke schoonheid van de natuursteen behouden.

Hoe voorkom je krassen en etsen in natuursteen?

Hier zijn de stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw natuursteen thuis krast en gaat etsen:

 • Gebruik onderzetters. vooral onder zware potten en pannen.
 • Veeg gemorste zure en vetten vloeistoffen op.
 • Reinig het gebied met Tergeo pro en spoel meerdere keren met water.
 • Droog het gebied grondig af.

Het impregneermiddel kan bewaard worden als snelle oplossing tegen krassen. Als er een kras in de steen komt kan het impregneermiddel nogmaals op de kras aangebracht worden. Meestal verdwijnt de kras hierna volledig. Dit hangt af van het materiaal.

Hoe vaak moet u uw natuursteen impregneren?

Dit is afhankelijk van welke soort natuursteen er behandelt is, de porositeit en hoe erg deze belast wordt. Een stukje op het terras wat vrijwel niet gebruikt wordt kan een stuk langer mee dan een oppervlakte wat zwaar belast wordt.

Bijv. een oprit die dagelijks meerdere malen gebruikt wordt zal vaker een nieuwe behandeling kunnen gebruiken.

Dit ligt aan verschillende factoren en is iets wat je zelf moet aankijken. Als de natuur steen weer vocht op begint te nemen kan de behandeling herhaald worden.

Impregneren in twee stappen

 1. reinigingsmiddel, steen, beton, schoonmaak

  De eerste stap is om de steen volledig te reinigen. Reinig met Tergeo pro en spoel af met water. Als de steen donker is geworden tijdens het reinigingsproces is deze nat. Wacht dan tot hij terugkeert naar zijn oorspronkelijke kleur voordat je hem probeert te impregneren.

 2. De steen is nu volledig droog en kan behandelt worden. Het ligt aan de grootte van het oppervlakte hoe je deze behandeling het beste kan uitvoeren. Kleine oppervlaktes kunnen behandelt worden met een blokkwast of vachtroller. grotere oppervlaktes kunnen beter behandelt worden met een lage drukspuit.

Snelle tip:
Als je van plan bent stenen buiten te impregneren. Doe dit dan als je kan garanderen dat er de komende 24 uur na het aanbrengen geen regen zal vallen.

Conclusie natuursteen impregneren

steen impregneren, natuursteen impregneren, waterdicht maken,

Natuursteen impregneren zorgt ervoor dat deze langer mooi blijft.  Van een impregneer behandeling blijf je erg lang plezier houden.

 

Voor het impregneren maak je de stenen eerst schoon met tergeo pro. Nu kan je de komende jaren genieten van geïmpregneerd natuur steen.