Terras impregneren tegen groene aanslag

Een terras is een geweldige plek om met familie en vrienden te vertoeven. Ja kan heerlijk buiten genieten terwijl je aan het BBQ`en bent of een speciale gelegenheid viert. Hoe dan ook, het zal een plek zijn waar je van willen genieten.

Terraseal Pro, Terraseal, steen impregneermiddel, beton impregneermiddel, beton impregneren, steen impregneren

Als je terras vervuild is of groene aanslag heeft ziet het er niet zo mooi uit als het zou kunnen zijn. Het impregneren van je terras is daarom een heerlijke verbetering. Het impregneren van je terras zal groene aanslag en vervuiling helpen te voorkomen.

Wat is het probleem

Water trekt in de terrastegels en neemt fijnstof mee de poriën in. Natuurlijke organisme zoals groene aanslag van algen, mos en schimmels houden van vochtige tegels en zullen langzaam de tegels vervuilen en kunnen problemen veroorzaken.

Een terras impregneren zal groene aanslag en vervuilingsproblemen aanzienlijk verminderen. Een terras reinigen is best wel een klusje en is dus iets wat we zo min mogelijk willen doen. Na de impregneer behandeling zal het terras onderhoudsarm zijn. Hierna kan je lekker in het zonnetje genieten.

waarom een terras impregneren?

Terras impregneren tegen groene aanslag, Terras waterdicht impregneren, Terraseal Pro

Het impregneren van een terras doe je om deze vuil en waterafstotend te maken. Na de behandeling is het terras waterdicht en kunnen micro organismen zich niet meer hechten. Het terras zal hierdoor langer mooi blijven.

Een van de meest schadelijke problemen voor steen en beton is vocht en dooi schade. In de winter wordt het terras vochtig en dit vocht bevriest. Hierdoor kunnen de stenen breken en scheuren.

Het juiste impregneermiddel aanschaffen

Een van de belangrijkste onderdelen van het terras impregneren is natuurlijk het juiste impregneermiddel uitzoeken. Wij adviseren Terraseal Pro beton en steen impregneermiddel te gebruiken. Dit impregneermiddel is ontwikkeld met nano technologie. Hierdoor kan het nog dieper in de poriën te kunnen doordringen zonder het ademend vermogen van het materiaal te verhinderen.

Terraseal Pro, Terras impregneermiddel, Beton impregneermiddel, Steen impregneermiddel, Steen impregneren, Beton impregneren, Natuursteen impregneren

Terraseal maakt het terras waterdicht en waterafstotend om zo het indringen van water tegen te gaan. Dit is een op watergedragen impregneermiddel voor steen en beton. 100% milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Dat is wel zo fijn!

Terraseal Pro is een product ontwikkeld door Greenseal solutions en o.a verkrijgbaar bij vochtbestrijdingsmiddelen.

Het terras opruimen voor reinigen

Voordat je kan beginnen met impregneren is het opruimen een belangrijke stap. Alle tuinmeubels en dergelijke die op het terras staan moeten verplaatst worden. Het impregneren van een terras werkt het best als het hele terras vrij is van spullen.

Terras impregneren tegen groene aanslag, Terras waterdicht impregneren, Terraseal Pro

Het terras kan geveegd en onkruidvrij gemaakt worden. Onkruid verwijderen kan je zelf doen met de hand. Nadat alle spullen verwijderd zijn van het terras kan er begonnen worden met de volgende stap.

Terras reinigen voor impregneren

reinigingsmiddel, steen, beton, schoonmaak

Voor het waterdicht maken door het impregneren is het belangrijk dat het terras gereinigd wordt. Met Tergeo Pro Cleaner kan dit makkelijk en efficiënt gedaan worden. Tergeo Pro is speciaal ontwikkeld om steen en betonnen terrassen te reinigen.

Na het reinigen van het terras is het belangrijk om het terras goed te laten drogen. Het impregneren kan pas gedaan worden als het terras geen water of vuil meer bevat. Wij adviseren om het terras 48 uur van te voren te reinigen.

Lees hier meer over Terras schoonmaken- Terras reinigen zo doe je dat

Terras impregneren

Nu het terras opgeruimd, gereinigd en droog is kan er begonnen worden met de impregneer behandeling. De impregneer behandeling met Terraseal Pro wordt gedaan in een paar simpele stappen.

  1. Plak af wat niet geïmpregneerd moet worden
  2. Breng het impregneermiddel aan met een lage drukspuit of vachtroller. ( Dit hangt af van hoe groot het oppervlakte is dat behandelt gaat worden.)
  3. Indien er 2 lagen nodig zijn de 2e laag aanbrengen na 10 minuten en zorg hierbij dat er geen plassen gecreëerd worden.
  4. Na het aanbrengen het oppervlakte 24 uur laten drogen.
Terraseal Pro, Terras impregneermiddel, Beton impregneermiddel, Steen impregneermiddel, Steen impregneren, Beton impregneren, Natuursteen impregneren

Dekking: Met 1 liter terras impregneermiddel op waterbasis kan gemiddeld 6 tot 8 vierkante meter behandelt worden afhankelijk van de porositeit van het materiaal.

Tips: De optimale temperatuur bij een impregneer behandeling is tussen de 7 en 30 graden. Het is belangrijk dat je zeker weet dat er de komende 24 uur geen regen gaat vallen na de behandeling.

Voordelen terras impregneren tegen groene aanslag
> Maakt waterafstotend tegen regen en vloeistoffen
> Gemakkelijker te reinigen
> Voorkomt vlekken door water, dierlijk afval en voedsel
> Vermindert oppervlakte-erosie
> Verlengt de levensduur van steen
> Helpt schimmel en algengroei te voorkomen

Onderhoud na impregneren

Het onderhouden van een terras speelt een belangrijke rol voor de levensduur van de impregneer behandeling. Het reinigen zal zeker een stuk makkelijker gaan dan voor het impregneren. Bij het reinigen van een geïmpregneerd terras is het belangrijk dat hier geen reinigingsmiddelen worden gebruikt waar zuur in zitten.

Als het terras een keer paar jaar gereinigd wordt met Tergeo Pro zal de impregneer behandeling tussen 6 en 8 jaar goed blijven. Het fijne aan een impregneermiddel op waterbasis is dat deze niet volledig verwijdert hoeft te worden voor dat een nieuwe behandeling plaatsvindt en dat ze vrijwel geen geur hebben.

Terras impregneren, Terras beschermen, Water dichtmaken van terras, Terraseal Pro.

Conclusie terras impregneren

Een terras impregneren is altijd een goed idee. Voor het impregneren adviseren wij het terras schoon te maken met een reinigingsmiddel zonder zuren. Impregneren van een terras doe je met een speciaal terras impregneermiddel. Na de impregneer behandeling is het terras onderhoudsarm en beschermd tegen water en vuil.