Gemakkelijk en snel cementsluier verwijderen

Ben je net klaar met voegen en heeft het cement een doffe aanslag achtergelaten op je nieuwe vloer of wand? Dan heb je last van cementsluier. Cementsluier verwijderen kan een lastig taakje zijn, Gelukkig zijn hier goede oplossing op gevonden.

Lees snel verder om achter alle do’s en dont’s te komen als het gaat om cementsluier verwijderen.

cementsluier verwijderen, Tergeo Cementsluier verwijderaar. voegen verwijderen, betonsluier,

Wat is cementsluier?

cementsluier verwijderen, Tergeo Cementsluier verwijderaar. voegen verwijderen, betonsluier,

Cementsluier is een laagje dat na het voegen achter blijft op de tegels. Dit laagje laat een doffe uitstraling achter. Dit is erg vervelend om naar te kijken. De cement sluier dient daarom verwijdert te worden als de voegen zijn uitgehard. Het uitharden van voegen duurt ± 24 uur.

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met cementsluier verwijderen. Hoe langer je wacht des te lastiger dit wordt.

Wat is betonsluier?

Betonsluier is eigenlijk precies hetzelfde probleem maar dan op een betonnen ondergrond. Dit vind je op bijvoorbeeld een betonvloer of betonnen tegels. Betonsluier verwijderen kan met dezelfde producten gedaan worden die ik hieronder bespreek om cementsluier te verwijderen.

Cementsluier verwijderen dont’s

cementsluier verwijderen, Tergeo Cementsluier verwijderaar. voegen verwijderen, betonsluier,

Je ziet het overal online, azijn of zoutzuur gebruiken als reinigingsmiddel. Dit is echter geen goed idee! Niet alle soorten steen zijn namelijk bestand tegen zuren. In dit geval kan het zuur je natuursteen of beton aantasten!

Ook is azijn of soda schadelijk voor gepolijste keramische tegels. cementsluier verwijderen met soda zal niet het gewenste resultaat opleveren. Dit zal vlekken achterlaten. Op de stenen of het beton en dan ben je nog verder van huis.

Vlekken van zuur, zeep op zuur basis,

Dit zijn permanente schades die hierna niet meer of erg lastig gerepareerd kunnen worden. Gelukkig is dit makkelijk te vermijden door de juiste producten te gebruiken om cementsluier van tegels te verwijderen.

Hoe verwijder je cementsluier?

Cementsluier voorkomen is bijna niet te doen. Zorg bij het voegen ervoor dat je een natte spons en schoon warm water bij de hand hebt. Zodat je dit kunt gebruiken om het laagje voegmiddel direct van de tegels te verwijderen.

Tergeo cementsluier verwijderaar

Maar zelfs met deze voorzorgsmaatregelen is cementsluier bijna niet te vermijden. Na flink wat verschillende producten getest te hebben raden wij aan Tergeo Cementsluier verwijderaar te gebruiken om cementsluier te verwijderen.

Tergeo cementsluier verwijderaar is ontwikkeld door Greenseal Solution en is o.a verkrijgbaar op www.123vochtbestrijding.nl en www.vochtbestrijdingsmiddelen.nl

Benodigdheden om zelf cementsluier te verwijderen

Cementsluier verwijderen is een klusje wat je gemakkelijk zelf kan doen. Het zelf verwijderen van cementsluiers bespaard een hoop kosten. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiding en de juiste benodigdheden klaar hebt staan.

Voor het verwijderen van cementsluier heb je nodig:

cementsluier verwijderen, Tergeo Cementsluier verwijderaar. voegen verwijderen, betonsluier, soschoonmaken, beton schoonmakenpje, reinigen, steen
  • Tergeo Cementsluier verwijderaar
  • Een emmer met water
  • Een mop, spons of vachtroller
  • Handschoenen
  • Schrobborstel (zonder stalen haartjes!)

Cementsluier verwijderen stappenplan

  1. trek de handschoenen aan. Meng de Tergeo Cementsluier verwijderaar met het water. ( De juiste dosering kan je gemakkelijk vinden op de flacon)
  2. Breng het sopje aan met een spons, mop of vachtroller. Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten inwerken. (Als het oppervlak droog begint te worden voor deze tijd kan je nog wat extra van het sopje aanbrengen).
  3. Nu kan je gemakkelijk de cementsluier wegschrobben met een harde borstel. Gaan niet alle plekjes weg? Herhaal het proces dan opnieuw.
  4. Spoel het oppervlak goed na met water.

Een handige tip: Heb je vloerverwarming? Zet deze dan uit. Als de vloerverwarming aanstaat droogt de cementsluier verwijderaar sneller op en zal het minder effectief zijn.

reinigingsmiddel, steen, beton, schoonmaak

Door de cementsluier verwijderaar heeft de ondergrond een andere pH waarde gekregen. Dit kan opgelost worden door de vloer of wand na te spoelen met Tergeo Pro Cleaner. Dit is noodzakelijk voordat je gaat impregneren.

Impregneren is altijd een goed idee!

gevel impregneren

Na het verwijderen van de cementsluier is het altijd een goed idee om te impregneren. Door een impregneer behandeling uit te voeren is het oppervlak beschermd tegen water en vuil. Zo blijft het oppervlak langer mooi en schoon.

Lees hier meer over impregneren – wat is impregneren.