gevel impregneren

Impregneren gevel – Voordelen en product advies

Waarom een gevel impregneren?

Gevel impregneren is belangrijk omdat gevels dagelijks worden blootgesteld aan het weer. Dit zorgt ervoor dat de gevel na verloop last krijgen van waterdoorslag en verouderd. Hierdoor zijn groene aanslag of schimmels vaak te vinden op de gevel.

Het grondig reinigen van de gevel is nogal een klus. Bij een geïmpregneerde muur hoef je dit minder snel te herhalen.

Dit zijn problemen die makkelijk opgelost kunnen worden met het impregneren van de buitenmuren. Met het juiste impregneermiddel  heb je geen last meer van vocht in de muur. Het impregneren van een gevel zorgt er voor dat deze vocht en vuil afstotend wordt. Zo blijft de gevel langer mooi en schoon.

Voordelen van een gevel waterdicht maken

Een gevel waterdicht maken en waterafstotend maken doe je door deze te impregneren. De levensduur van de gevel wordt hierdoor aanzienlijk verlengd. Ook wordt de gevel onderhoudsarm en hoeft deze minder vaak gereinigd te worden.

Heb je last van vocht in huis? Muren waterdicht maken heeft ook een isolerende werking. Hoge luchtvochtigheid in huis zal afnemen en zo zullen ook de vochtproblemen in huis verminderen. Impregneren van een gevel heeft dus vele voordelen en is eenvoudig zelf te doen.

Meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen

gevel impregneren, gevel schade voorkomen, gevel scheuren voorkomenAls steen en metselwerk met water in contact komt zullen zij het water absorberen hierdoor krijg je last van vochtige muren. Water veroorzaakt schade en vochtproblemen. Dit kan zelfs structurele schade aan een gevel veroorzaken in de vorm van scheuren.

gevel impregneren - mos algen
Groei van mos en algen op gevel

Water veroorzaakt groei van algen, mos en schimmels. Deze kunnen zich voeden aan de vochtige ondergrond en zullen hierdoor sneller verspreiden. Ook kalkuitslag en zoutuitbloeiing is een bekend probleem bij gevels en metselwerk. Dit kan verholpen worden met een impregneer behandeling.

Lees hier meer over kalkuitbloei verwijderen en zoutuitbloei verwijderen

Voorkomen van gevel vochtproblemen

Wij hebben gekeken naar de meest effectieve middelen en methodes om de bovenstaande problemen te voorkomen. Het wordt geadviseerd de gevel te behandelen met een professioneel sterk hydrofoob impregneermiddel.

Na het impregneren is de gevel waterafstotend en daarmee waterdicht. het gevolg hiervan is dat vocht niet meer in de gevel kan trekken.

Kwaliteit impregneermiddelen

Het juiste impregneermiddel voor een gevel is Hydrastop Pro. Dit is een professioneel impregneermiddel ontwikkeld door Greenseal Solutions.

Gevel impregneren, gevel impregneermiddel, gevel coaten, gevel behandelen
Hydrastop Pro – biologisch gevel impregneermiddel

Hydrastop geeft een transparante bescherming aan de gevel. Bovendien is Hydrastop Pro 100% biologisch en milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijk impregneren

Doordat dit impregneermiddel biologische is zal het in verloop van tijd volledig door de natuur worden afgebroken. Een gevel behandeld met Hydrastop Pro blijft 8 tot 10 jaar beschermd. Hydrastop geeft geen giftig gas vrij tijdens de behandeling.

Kosten van een gevel impregneren

Een gevel goed laten impregneren kan in de kosten oplopen. Dit zijn onnodige kosten aangezien dit een makkelijk klusje is. ook als je geen doe het zelver bent.

Hoeveel het precies gaat kosten ligt aan het impregneer middel dat gebruikt wordt en hoe groot het oppervlakte is. Zelf impregneren kost tussen de 2.25 en 5 euro per vierkante meter.

Met 1 liter Hydrastop Pro kan 6 tot 8 vierkante meter behandelt worden. Hydrastop is te verkrijgen in verpakkingen van 1 tot 25 liter.

Stappenplan gevel impregneren:

  • Gevel eerst reinigen, dit kan je doen met Tergeo Pro of bij hardnekkig vuil met Tergeo power.
  • Gevel laten drogen.
  • De delen die niet behandelt moeten worden afplakken zoals ramen en deuren.
  • Impregneren met een vachtroller of lage drukspuit.
  • minimaal 24 uur laten drogen.
  • Genieten van de nieuwe look.

Lees hier meer over de reinigingsmiddelen van Tergeo

Conclusie gevel impregneren

zelf je gevel/ muur impregneren is een goede oplossing tegen vocht en vuil. Vocht zorgt voor scheuren en aanslag. Na de impregneer behandeling is dit probleem opgelost.

Impregneren kan je makkelijk zelf doen. Met goede voorbereiding en de juiste impregneermiddelen is de klus zo geklaard. let wel altijd even goed op dat het niet toevallig gaat regenen straks.